Nail art maken met glitter - BSC
Nail art met glitter maken (tutorial)

Nail art met glitter is ontzettend populair. Dat is niet gek, want je kunt er allerlei creatieve kanten mee op. Je laat ermee zien dat je jezelf goed verzorgt én het past ook nog eens goed bij een heleboel verschillende outfits. Ook niet onbelangrijk. En het mooiste van alles? Nail art met glitter maken is heel makkelijk en kun je prima zelf doen. In deze stap-voor-stap tutorial laten we je zien hoe!

In 4 stappen nail art met glitter maken

Volg onderstaande stappen en laat je nagels weer schitteren. Letterlijk. Het maakt daarbij niet uit of je voor een poeder gaat of dat je liever flakes in de vorm van sterretjes of blaadjes op je nagel wilt aanbrengen. Het proces is voor allemaal hetzelfde!

Stap 1: Prep je nagel

Zoals altijd is het preppen van je natuurlijk nagel ontzettend belangrijk. Hiermee zorg je er immers voor dat je nagels gezond blijven en dat je lekker lang kunt genieten van je glitternagels. In deze nail prep guide lees je hoe je je het best nagels voorbereid!

Stap 2: Gel polish / gellak aanbrengen

Voordat je aan de slag gaat met het maken van nail art met glitter, moet je natuurlijk wel eerst een mooie basislaag hebben om de glitters op aan te brengen. Breng dus een stevige, strakke laag gel polish of gellak aan. Gewoon zoals je dat gewend bent, maar breng nog geen topcoat aan. Lees hier eventueel hoe je dat doet en sla de laatste stap nog even over.

Glitter aanbrengen

Als je een basislaag gellak hebt aangebracht en uitgehard onder een UV-lamp, is het tijd voor wat sparkle! Je kunt nu eindelijk de glitter aanbrengen en afwerken met een topcoat. Je kunt dat op twee manieren doen:

● Breng met een penseeltje de glitters aan op je nagel en doe er daarna zachtjes een laag topcoat overheen. Wees voorzichtig met het aanbrengen van je topcoat, want anders breng je met het kwastje je design weer in de war. Wil je niet!

● Meng je glitters met wat van je topcoat en breng met een penseeltje aan op je nagel. Deze manier werkt erg goed als je bijvoorbeeld een swirl of figuurtje wil maken of als je alleen de tip van je nagel van een mooie glitterrand wil voorzien!

Tip:Nail art met glitter maken gaat extra makkelijk met deze penselen set!

Stap 4: Uitharden & afwerken

Glitters op je nagel? Check! Topcoat aangebracht? Check! Als alles helemaal naar wens is, dan kun je je nagels weer even uitharden onder de lamp en de restjes van de plaklaag verwijderen met een nagelreiniger. Voel daarna nog even of er nog oneffenheden zijn of dat er per ongeluk nog wat flakes uitsteken. Is dat het geval? Vijl dan even bij, breng opnieuw een beetje topcoat aan en hard weer uit.

 
 
 

Aan de slag met glitter nail art

Zo makkelijk is het maken van nail art met glitter dus. Wil je nu ook lekker aan de slag met glitter nail art? Check dan al onze glitters en laat je nagels in no time shinen als nooit tevoren!
01 april 2021 — Team BSC
Tags: How to

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.