Dit doen verzorgde handen (en nagels) bij een eerste indruk
Dit doen verzorgde handen (en nagels) bij een eerste indruk

In veel gevallen is het maken van een goede eerste indruk cruciaal. Bij afspraken met klanten, bijvoorbeeld. Maar ook bij sollicitaties, tijdens interviews of wanneer je jouw idee gaat pitchen voor een groep.

We zorgen er dan zeker voor dat ons haar goed zit en dat we (vaak) een beetje make-up op hebben voor een extra zelfverzekerdheid boost.

Maar onze handen vergeten we vaak. Terwijl goed verzorgde handen en nagels juist heel belangrijk zijn voor een positieve eerste indruk.

verzorgde handen voor een goede eerste indruk

Verzorgde handen voor een verzorgde look

Bij een eerste indruk wil je natuurlijk goed verzorgd overkomen. Dat impliceert namelijk dat je waarde hecht aan persoonlijke hygiëne en dat is in veel gevallen een belangrijke eigenschap.

Je uiterlijk zegt veel over jouw persoonlijkheid en gewoonten en goed verzorgde handen geven aan dat je lichaam goed verzorgt. Dat je fit bent en gezond. Dat je geschikt bent voor the job... of misschien wel als romantische partner als je eindelijk weer eens op date gaat.

eerste indruk met handen

Zo verzorg je je handen

Handverzorging hoeft niet moeilijk te zijn. Met een klein beetje aandacht en een paar fijne handcrèmes en -lotions zorg je al snel voor goed verzorgde handen. Deze hydrateren je huid namelijk en houden je handen zacht en soepel.

Maak het gebruik van die producten dus onderdeel van je dagelijkse routine en je profiteert al snel van gezonde handen en een krachtige uitstraling.

verzorgde handen tijdens sollicitatiegesprek
Communiceer met je nagels

Terwijl je met verzorgde handen voornamelijk laat dat je jezelf goed verzorgt, kun je met je nagels wat meer kanten uit. Met de juiste nagellak kun je namelijk heel specifiek iets van je karakter communiceren of je persoonlijkheid even wat extra kracht bijzetten.

Ook hier geldt overigens: schone, verzorgde nagels zorgen voor een verzorgde uitstraling. Een vijltje in je tas om een scheurtje of haakje last minute weg te vijlen is zeker geen overbodige luxe!

Tip: check de blog over de kleurenpsychologie achter de Bodyspeak Gel Polish collectie en ontdek met welke kleur jij een passend statement maakt!

 

--

August 25, 2020 — Team BSC
Tags: Kennis

Leave a comment