hygiene bij nagelbehandelingen manicure
Hygiëne bij nagelbehandelingen: ook bij eigen manicures

Hygiëne tijdens nagelbehandelingen is ontzettend belangrijk. Zeker wanneer je zelf een manicure doet, bijvoorbeeld als verwennerijtje voor jezelf of -belangrijker nog- als traktatie voor een vriendin. Hygiënisch werken zorgt er namelijk niet alleen voor dat je je nagels in de beste conditie houdt, maar het voorkomt ook een hoop problemen. Denk daarbij aan dingen als:

● broze nagels die snel breken of scheuren
● witte plekjes op je nagels
● schimmel en bacteriële infecties

Allemaal kwaaltjes die je niet wilt hebben. Bij een professionele manicure zit het overigens vaak wel goed met de hygiëne tijdens nagelbehandelingen (daar mag je wel vanuit gaan!), maar hoe kun je er nu zelf voor zorgen dat ook jij zelf schoon te werk gaat? Gelukkig hoef je daar niet heel veel moeite voor te doen...

Zorg voor schone nagels

Er kan heel wat viezigheid onder je nagels terecht komen. Het is dus belangrijk dat je je nagels goed schoonmaakt voordat je begint aan de behandeling. Was je handen en reinig de onderkant van je nagels met een nagelreinigingsborsteltje, desinfecterende zeep en water. Knip en vijl je nagels bij haakjes of kleine scheurtjes en probeer je nagelriemen intact te laten. Deze werken namelijk als barrière bij eventuele infecties! Tip: je houdt je handen en nagels schoon, zacht en soepel met een handbadje!

Desinfecteer je gereedschap

Zeker als je een manicure doet bij een vriendin zijn steriele tools ontzettend belangrijk. Je kunt je gereedschap daarom het best desinfecteren vóór en na gebruik. Dat kan gewoon met een beetje alcohol. Bewaar je schaartjes, pincetten, bokkenpootjes en vijltjes vervolgens op een droge, steriele plek. Zo voorkom je dat schimmels, schadelijke bacteriën, stof of andere viezigheid alsnog op je gereedschap terecht komen.
December 08, 2020 — Team BSC

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.