Dit zijn de gevolgen van te dikke lagen gellak
Dit zijn de gevolgen van te dikke lagen gellak
Soms dekt je gellak niet zo goed, dit is vaak het geval met lichte kleuren. We snappen het dan wel als je daarom gewoon wat dikke lagen gel nagellak aanbrengt, maar toch is dat niet zo handig. Bij te dikke lagen gellak moet je gellak of nagellak namelijk al weer snel verwijderen en dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Dit zijn gevolgen van te dikke lagen en - belangrijker nog - hoe je ze kunt voorkomen en je nagellak tóch dekkend te houden.Je gellak droogt niet goed
Het komt vast niet als een verrassing dat dikke laklagen langzamer drogen dan dunne laagjes. Véél langer. Ook bij het uitharden via een LED- of UV-lamp. De bovenkant van de lak wordt vaak wel droog, maar daaronder is het nog vloeibaar. Omdat het dan lijkt alsof de lak of gel al uitgehard is, ga je gewoon door met je dagelijkse bezigheden en daardoor ontstaan weer deukjes en bobbeltjes. Dat wil je natuurlijk niet!Dikke lagen gellak hechten niet
Heb je een te dikke laag gellak aangebracht en doe je er een nieuwe laag overheen omdat je zeker wilt weten dat de lak goed dekt? Dan hecht die tweede laag waarschijnlijk niet of nauwelijks aan de eerste, omdat diezelfde eerste laag nog vloeibaar is. Dat gaat natuurlijk chippen, rimpelen en/of afbrokkelen en dan ben je nog veel verder van huis. De enige manier om dat te repareren is namelijk om weer van voren af aan te beginnen.Onnatuurlijke look
Met gellak kun je een hele mooie, natuurlijke look creëren. Maar met te dikke lagen worden ook je nagels dikker en dat ziet juist niet zo natuurlijk uit. Om nog maar te zwijgen over de vele rimpels en bobbels in je nagellak of het uitlopen van de vloeibare lak in je nagelriemen. Kortom, je wilt de lak egaal aanbrengen. En dat doe je nu eenmaal niet met een dikke laag.Wat moet je dan wel doen?
Als je gellak minder goed dekt, kun je beter 2 of 3 dunne laagjes aanbrengen en die tussendoor laten drogen of uitharden onder een lamp. Zo zorg je voor een egale verspreiding en een goede hechting waardoor je nagels nog wekenlang stevig en mooi blijven. Het kost misschien wat meer tijd, maar het bespaart je een hoop gedoe. En dat is het meer dan waard!Meer Blogs
Hygiëne voor Manicure Tools: De 3 Essentiële Stappen
Leer in 3 stappen hoe je manicure tools hygiënisch reinigt, desinfecteert en steriliseert. Een must-read voor nagelstylisten die veilig en professioneel willen werken.
De chemie achter nagelproducten: polymeerstructuren en crosslinking
Ontdek hoe polymeerstructuren en crosslinking de eigenschappen van nagelproducten zoals gel polish, builder gels en rubber base bepalen. Leer hoe deze chemische processen bijdragen aan de sterkte, flexibiliteit en duurzaamheid van jouw nagelbehandelingen.
Waarom je géén gel polish met aceton moet mixen voor airbrushen
Ontdek waarom het mengen van gel polish met aceton voor airbrushen gevaarlijk is. Leer meer over de gezondheidsrisico's, zoals vermeld in de MSDS-veiligheidsbladen, en vind veilige alternatieven voor nagelstylisten.
BSC Gel Varianten: Een Gids voor Nagelstylisten
Ontdek veelzijdige Bodyspeak Cosmetics gels: Rubber Base, Brush-on Builder, Builder Gel en Acryl Gel. Van natuurlijke looks tot opvallende 3D nail art, deze gels bieden veelzijdigheid voor je nagelstyling.
Acrylaten allergieën en kunstnagelproducten
Ontdek hoe je de kans op een acrylaten allergie kunt minimaliseren bij het gebruik van kunstnagelproducten. Van goede ventilatie tot het dragen van beschermende kleding, leer essentiële tips voor een veilige en gezonde nagelstylingpraktijk. Veiligheid staat voorop in onze uitgebreide gids!
Hyperhidrose aan de Handen: Een Gids voor Nagelstylisten
Ontdek hoe nagelstylisten kunnen omgaan met hyperhidrose aan de handen en toch prachtige manicures kunnen creëren. Lees onze tips en technieken voor succes!