How to - Acryl gel & Gel polish (gellak) verwijderen

How to - Acryl gel & Gel polish (gellak) verwijderen

Acryl gel of gel polish verwijderen is even een werkje, maar niet moeilijk. Bij Bodyspeak Cosmetics laten we daarom graag zien hoe je dat zelf kunt doen!

October 18, 2022 — Team BSC
Tags: How to
How to: nail art penselen reinigen

How to: nail art penselen reinigen

Nail art penselen reinigen is heel belangrijk. Je houdt ze zo in optimale conditie zodat je ze kunt hergebruiken. Maar hoe moet je je kwasten schoonmaken?

May 10, 2021 — Team BSC
Nail art met glitter maken (tutorial)

Nail art met glitter maken (tutorial)

Nail art maken met glitter - BSC
Nail art met glitter maken (tutorial)

Nail art met glitter is ontzettend populair. Dat is niet gek, want je kunt er allerlei creatieve kanten mee op. Je laat ermee zien dat je jezelf goed verzorgt én het past ook nog eens goed bij een heleboel verschillende outfits. Ook niet onbelangrijk. En het mooiste van alles? Nail art met glitter maken is heel makkelijk en kun je prima zelf doen. In deze stap-voor-stap tutorial laten we je zien hoe!

In 4 stappen nail art met glitter maken

Volg onderstaande stappen en laat je nagels weer schitteren. Letterlijk. Het maakt daarbij niet uit of je voor een poeder gaat of dat je liever flakes in de vorm van sterretjes of blaadjes op je nagel wilt aanbrengen. Het proces is voor allemaal hetzelfde!

Stap 1: Prep je nagel

Zoals altijd is het preppen van je natuurlijk nagel ontzettend belangrijk. Hiermee zorg je er immers voor dat je nagels gezond blijven en dat je lekker lang kunt genieten van je glitternagels. In deze nail prep guide lees je hoe je je het best nagels voorbereid!

Stap 2: Gel polish / gellak aanbrengen

Voordat je aan de slag gaat met het maken van nail art met glitter, moet je natuurlijk wel eerst een mooie basislaag hebben om de glitters op aan te brengen. Breng dus een stevige, strakke laag gel polish of gellak aan. Gewoon zoals je dat gewend bent, maar breng nog geen topcoat aan. Lees hier eventueel hoe je dat doet en sla de laatste stap nog even over.

Glitter aanbrengen

Als je een basislaag gellak hebt aangebracht en uitgehard onder een UV-lamp, is het tijd voor wat sparkle! Je kunt nu eindelijk de glitter aanbrengen en afwerken met een topcoat. Je kunt dat op twee manieren doen:

● Breng met een penseeltje de glitters aan op je nagel en doe er daarna zachtjes een laag topcoat overheen. Wees voorzichtig met het aanbrengen van je topcoat, want anders breng je met het kwastje je design weer in de war. Wil je niet!

● Meng je glitters met wat van je topcoat en breng met een penseeltje aan op je nagel. Deze manier werkt erg goed als je bijvoorbeeld een swirl of figuurtje wil maken of als je alleen de tip van je nagel van een mooie glitterrand wil voorzien!

Tip:Nail art met glitter maken gaat extra makkelijk met deze penselen set!

Stap 4: Uitharden & afwerken

Glitters op je nagel? Check! Topcoat aangebracht? Check! Als alles helemaal naar wens is, dan kun je je nagels weer even uitharden onder de lamp en de restjes van de plaklaag verwijderen met een nagelreiniger. Voel daarna nog even of er nog oneffenheden zijn of dat er per ongeluk nog wat flakes uitsteken. Is dat het geval? Vijl dan even bij, breng opnieuw een beetje topcoat aan en hard weer uit.

 
 
 

Aan de slag met glitter nail art

Zo makkelijk is het maken van nail art met glitter dus. Wil je nu ook lekker aan de slag met glitter nail art? Check dan al onze glitters en laat je nagels in no time shinen als nooit tevoren!
April 01, 2021 — Team BSC
Tags: How to
Nagelfrees bitjes uitleg BSC

Nagelfrees bitjes uitleg: een handige guide

Met deze handige nagelfrees bitjes uitleg ontdek je snel en eenvoudig welke bitje je waarvoor kunt gebruiken. Lees snel verder!
March 01, 2021 — Team BSC
Zo verzorgt BSC nagelriemolie jouw nagels en handen

Zo verzorgt BSC nagelriemolie jouw nagels en handen

Met BSC nagelriemolie verzorg je jouw handen en nagels. Lees hier alles over de verschillende soorten olie en hun verzorgende werking op je nagelriemen!
February 20, 2021 — Team BSC
Dit zijn de gevolgen van te dikke lagen gellak

Dit zijn de gevolgen van te dikke lagen gellak

Nagellak dik aanbrengen is verleidelijk als het niet goed dekt. Maar te dikke lagen nagellak hebben ook weer gevolgen. Lees hier meer!

February 18, 2021 — Team BSC
De ultieme nail prep guide: nagels voorbereiden voor gellak & gelnagels

De ultieme nail prep guide: nagels voorbereiden voor gellak & gelnagels

Check deze uitgebreide nail prep guide voor het optimaal voorbereiden van je nagels voor gellak en acryl gel nagels. Nu stap-voor-stap uitgelegd!

February 08, 2021 — Team BSC
Tags: How to
Voordelen & nadelen: nagellak vs gellak

Voordelen & nadelen: nagellak vs gellak

Wat zijn de voordelen van gellak en normale nagellak? En de nadelen? Bekijk hier het verschil tussen de twee en ontdek wat het best bij jou past.

December 23, 2020 — Team BSC
Hygiëne bij nagelbehandelingen: ook bij eigen manicures

Hygiëne bij nagelbehandelingen: ook bij eigen manicures

Hygiëne bij nagelbehandelingen is belangrijk. Ook bij je eigen manicure. Het helpt immers infecties en ongezonde nagels voorkomen. Maar hoe doe je dat nu?

December 08, 2020 — Team BSC
Anatomie van de nagel: onderdelen simpel uitgelegd

Anatomie van de nagel: onderdelen simpel uitgelegd

Lees hier alles over de anatomie van de nagel. Alle onderdelen en hun functie simpel uitgelegd. Handig om te weten voordat je kunst- of acrylnagels zet!

November 16, 2020 — Team BSC
Nagelriemolie zelf maken (3 simpele DIY recepten)

Nagelriemolie zelf maken (3 simpele DIY recepten)

Door je nagelriemen te verzorgen krijg je sterke en gezonde nagels. En je kunt gewoon die nagelriemolie zelf maken. Check snel deze 3 recepten!

October 30, 2020 — Team BSC
How To: Bubble Effect Nail Art

How To: Bubble Effect Nail Art

3 Bubble Effect Nail Art Designs

Benodigdheden:

  • Prep materiaal (bokkenpootje, nagelriem schaartje, een goede vijl/bufferblok)
  • BSC Base Coat
  • BSC Gellak (kleur gellak)
  • BSC Top Coat
  • BSC Chrome poeder(s)
  • Zacht kwastje 
  • Bakje met zeep, lepel en rietje (om te blazen)
  • Keukenrol of ander materiaal om je nagels mee af te nemen
  • UV/LED lamp 

Stappenplan uitgeschreven:

1.) Prep je nagels; duw voorzichtig je nagelriemen naar achteren met een bokkenpootje, verwijder de dode huidcellen rondom je nagelriemen en op het nagelbed. Vijl je nagels in vorm, ruw de nagelplaat lichtelijk op en ontvet deze met alcohol of nail cleaner.

2.) Breng een dun laagje BSC Base Coat aan en laat deze 60 seconden uitharden onder de UV/LED lamp.

3.) Breng 1 - 2 laagjes kleur Gellak naar wens aan. Zorg voor een goede dekking, daarmee krijg je het mooiste effect. 

4.) Na het uitharden van de kleur Gellak breng je een dun laagje BSC No Wipe Top Coat aan. Hard deze 30 seconden uit onder de UV/LED Lamp.

5.) Pak nu je Chrome Pigment poeder en wrijf deze zachtjes over de Top Coat die je zojuist hebt aangebracht. Als je nagel helemaal is gedekt, verwijder je de overtollige poeder met een zacht kwastje. 

6.) Breng op de Chrome poeder een dun laagje Top Coat aan. Deze laag coating hard je NIET uit. 

7.) Leg voorzichtig en subtiel de bubbels op je nagel. Als de nagel goed is bedekt hard je deze voorzichtig 60 seconden uit onder de UV/LED lamp. 

8.) Veeg met een katoenschijfje, stukje keukenrol of een non woven wipe tissue de restanten van de bubbels weg. En klaar is kees!

October 20, 2020 — Team BSC