handbadje zelf maken 3 diy recepten

Handbadje zelf maken: 3 simpele DIY recepten

We zijn de hele dag in de weer met onze handen, dus af en toe mag je ze wel lekker verwennen met een handbad. Een ontspannend badje met oliën die je handen verzorgen. Geen droge of schrale huid meer, maar lekker soepele en zachte handen.

Gelukkig kun je zo’n handbadje zelf maken. Makkelijk, snel en gewoon met ingrediënten die je al in huis hebt of makkelijk kunt krijgen bij de drogist. Heb je helemaal geen dure producten voor nodig!

Zo maak je een DIY handbadje

Zelf een handbadje maken is heel eenvoudig. Vijl of polijst eventueel eerst je nagels (als je een complete manicure gaat doen), meng alle ingrediënten door elkaar en laat je handen en nagels weken tot ze lekker zacht zijn. Masseer ondertussen je handen, vingers en nagelriemen en klaar is Kees. Zo makkelijk is het.

En om het je nog makkelijker te maken zetten we drie van de meest simpele en lekkere recepten voor een ontspannend badje voor je op een rijtje:

Mix 1: kokosolie, rozenwater & tandpasta 

diy manicure hand bad

Heb je van nature vaak droge handen? Dan is dit badje met een wat vettige olie erg fijn. Kokosolie maakt je huid soepel en werkt erg hydraterend.

● 3 eetlepels gesmolten kokosolie 
● 3 eetlepels rozenwater
● ½ theelepel tandpasta (last van extreem droge handen? laat de tandpasta weg)
● 500-700 ml lauw water

Mix 2: jojoba-olie, lavendelolie & limoensap

jojoba olie handbadje diy

Deze mix is geschikt voor alle huidtype. De jojoba olie is minder vettig en is daarom ook erg geschikt voor mensen die vaker last hebben van bijvoorbeeld klamme handen.

● 3 eetlepels jojoba-olie
● 1 theelepel lavendelolie
● 1 eetlepel limoensap
● 500-700 ml lauw water

Mix 3: Amandel, citroensap & baking soda

handbadje zelf maken 3 recepten

Liever een diepere reiniging voor je handen? Dan is Mix 3 wel de go to. De combinatie van citroensap en baking soda werkt diep reinigend.

Pas bij deze mix wel op met wondjes aan je handen. 

● 3 eetlepels Amandelolie
● 3 eetlepels citroensap
● 1 eetlepel baking soda
● 500-700 ml lauw water

Na het handbadje

Zijn je handen weer lekker zacht? Mooi! Maar we zijn nog niet klaar. Na het handbadje kun je je handen het beste voorzichtig droog deppen met een schone doek. Op die manier blijft er nog een beetje van de mix achter op je huid en kan het nog rustig even intrekken. Zo blijven je handen nóg langer fluweelzacht.

Breng nog wat extra handcrème of -olie aan op je handen en maak je manicure vervolgens verder af door een gel polish of gellak aan te brengen, je nagels te lakken of mooie acryl gel nagels te zetten!

September 09, 2020 — Team BSC

Leave a comment