Zo verzorgt BSC nagelriemolie jouw nagels en handen
Zo verzorgt nagelriemolie jouw nagels en handen

Je nagelriemen zorgen voor gezonde nagels. Ze beschermen de nagelwortels waardoor je sterke en lange nagels krijgt. Met een nagelriemolie houd je die belangrijke nagelriemen in optimale conditie. Het hydrateert en houdt ze soepel, waardoor je nagels niet uitdrogen en je geen losse velletjes of scheurtjes krijgt. Nu kun je zo’n olie prima zelf maken, maar je kunt jezelf natuurlijk ook verwennen met onze eigen Argan Cuticle Oils; een bijzondere mix van verschillende oliën met verzorgende werking. We vertellen je graag meer over de gebruikte oliën en wat ze voor je handen kunnen betekenen!

bsc argan cuticle oil

BSC Argan Nagelriemolie basisingrediënten

De BSC Argan Cuticle Oil bestaat uit een combinatie van verzorgende oliën die samen zorgen voor sterke en gezonde nagelriemen. Iedere nagelriemolie bestaat uit een mix van een lavender, sweet orange of ylang ylang extract en de volgende oliën:

Argan

Arganolie is het hoofdbestanddeel van onze Argan Cuticle Oils. Deze wonderolie komt (heel toepasselijk) uit de vruchten van de Boom der Schoonheid. Het bestaat uiteen mix van vetzuren, anti-oxidanten en vitamine E die diep doordringen in de nagelriemen en de huid van binnenuit hydrateert en herstelt. Een natuurlijk anti-aging middel dus!

Jojoba

Jojoba olie zit net als Arganolie boordevol anti-oxidanten en vitamine E. Deze olie zorgt voor een gezonde vochtbalans en is te gebruiken voor ieder huidtype. Jojoba olie hydrateert namelijk de droge huid, maar vertraagt ook de talgproductie van mensen met een vette huid waardoor deze juist minder vet wordt.

Castor

Castorolie is een goede bron van verschillende vetzuren. Die houden de huid soepel en hebben een reinigende werking, waardoor je deze olie goed kunt gebruiken als je last hebt van droge nagelriemen of droge plekjes op de huid. Niet gek dus dat het ook wel eens wonderolie wordt genoemd!

Neem

Neemolie zit ook in onze nagelriemolie. Deze olie werkt antibacterieel, ontstekingsremmend en beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf. Denk aan bacteriën of aan UV-straling. De vele anti-oxidanten in Neemolie herstellen eventuele celschade, waardoor de nagelriemen snel weer soepel aanvoelen.

Olijf

Ja, natuurlijk is olijfolie lekker als basis voor een dressing voor je salade. Maar als onderdeel van onze nagelriemolie verzorgt het óók je huid en nagelriemen. Olijfolie heeft namelijk een antibacterieel effect met ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen én het houdt het vocht in de huid goed vast!

Vitamine E

Vitamine E olie zit natuurlijk bomvol vitamine E. Da’s niet zo verrassend. Maar diezelfde vitamine E heeft een belangrijke werking voor je nagels en nagelriemen. Het zorgt namelijk voor sterkere nagelriemen met minder scheurtjes of loszittende velletjes. En ondertussen stimuleert het ook nog de groei van gezonde nagels!

Nagelriemolie extracten

Naast een mix van bovenstaande oliën worden er ook een drietal extracten aan de Argan Cuticle Oil toegevoegd:
BSC argan nagelriemolie lavender

Lavendel

Het lavendel extract in de BSC Argan Cutcile Oil Lavender is rijk aan vitamine A en E en werkt kalmerend. Het heeft herstellende eigenschappen en ondertussen vertraagt het ook nog het huidverouderingsproces, waardoor je nagelriemen extra soepel blijven. Voor langere tijd.

bsc argan nagelriemolie sweet orange

Sweet Orange

Het zoete sinaasappel extract in de BSC Argan Cuticle Oil Sweet Orange kun je zien als etherische olie uit de schil van een sinaasappel. Het stimuleert de doorbloeding van de nagelriemen, reguleert de talgproductie en heeft een zuiverende werking. De ideale nagelriemolie bij een vette huid!

bsc argan nagelriemolie ylang ylang

Ylang Ylang

Ylang Ylang olie komt uit de gelijknamige Ylang Ylang bloem die vooral voorkomt in Azië. Het is een lekkere nagelriemolie met een ontspannende werking. Goed voor je stresslevels en gemoedstoestand dus! Maar de BSC Argan Cuticle Oil Ylang Ylang zorgt voor de juiste hoeveelheid talg in zowel de droge als vette huid!
February 20, 2021 — Team BSC

Leave a comment