biab de trend in nagelverzorging

 

Wat is Biab nagels?

Biab, ofwel "Builder in a Bottle of Brush-on Builder", is een populaire techniek in de wereld van nagelverzorging en staat bekend om zijn unieke en natuurlijke uitstraling. In tegenstelling tot traditionele kunstnagels, wordt Biab gebruikt om de natuurlijke nagel te verstevigen. Een Biab behandeling gaat vaak gepaard met een nauwkeurige combi manicure waarbij de nagelriemen en zijwallen mooi worden verzorgd.

Gemakkelijke toepassing

Biab is eenvoudig aan te brengen en een snelle manier om mooie nagels te creëren. Het is een mengsel van polyacryl en vloeibare latex, dat wordt aangebracht op de natuurlijke nagel en daarna uitgehard met een UV/LED lamp.

Natuurlijke uitstraling

Brush-on builder geeft de nagel een natuurlijke uitstraling. Dit komt omdat het product op de nagel wordt aangebracht, waardoor er een natuurlijke overgang ontstaat. Een Biab behandeling wordt ook wel een 'natural nail treatment' genoemd.


Flexibiliteit

In tegenstelling tot andere gel varianten zoals acryl gel en de traditionele hardgel is Biab een flexibele gel. Het product veert meer mee met de manier van bewegen van de natuurlijke nagel. Acryl gels en hard gel zijn daarentegen weer wat harder en meer geschikt voor langere nagels. 


Korte nagel

Biab is bedoelt voor de kortere nagel met een vrije rand van ongeveer 3 á 5 mm. Langere nagels hebben simpelweg meer support nodig. Als je een klant hebt die langere nagels heeft dan is het wellicht handiger om een hardere gel variant over de natuurlijke nagel aan te brengen zoals een hard gel. Hiermee kun je ook de Biab look creëren maar biedt je de natuurlijke nagel de nodige support. 


Biab afweekbaar

Biab kun je net zoals een gellak of rubber base verwijderen door te weken met aceton. Hierdoor laat het product los en kun je de gel zorgvuldig van de nagel afhalen. Gebruik na het weken altijd een beetje nagelolie zodat de nagel direct gevoed wordt na het gebruik van aceton. Dit verkleind de kans op het breken van de natuurlijke nagel. Een hard gel of acryl gel is daarentegen niet volledig afweekbaar. De hardere varianten dien je eerst weg te vijlen voor ongeveer 90% de restanten kun je vervolgens van de nagel afweken.


Kleuren en tinten

Biab is beschikbaar in verschillende kleuren en tinten. Voor iedere huidtint is er een geschikte kleur beschikbaar. Zo kun je met de klant afstemmen welke kleur het meest natuurlijk oogt op de nagel. 


Nail art

Brush-on builder is een prachtige basis voor een leuke nail art. Denk bijvoorbeeld aan minimalistische nail art zoals een french, swirls, stippen of hartjes. De keuze is reuze! 

    Conclusie, Biab is een fantastische optie voor iedereen die op zoek is naar mooie, versterkte en verzorgde natuurlijke nagels. Of je nu op zoek bent naar iets voor dagelijks gebruik of een speciale gelegenheid. Biab is de perfecte oplossing voor iedereen die trots is op zijn/haar eigen nagels.

    08 februari 2023 — Team BSC

    Laat een reactie achter