Nagelfrees bitjes uitleg: de ultieme guide - BSC

Nagelfrees bitjes uitleg: de ultieme guide

Bij het verwijderen, preppen of bijwerken van je nagels komt vaak wel wat vijlwerk kijken. Met een nagelfrees kun je veel sneller en preciezer vijlen. Zo’n machientje maakt het heel eenvoudig om je gelnagels bij te werken, maar je kunt je nagels er ook heel goed mee modelleren of shapen. En voor al die dingen heb je weer verschillende bitjes.

Hoog tijd dus voor een echte nagelfrees bitjes uitleg waarin we je vertellen welk bitje je waarvoor moet gebruiken!

Mandrel band bitje

BSC mandrel bit nagelfrees

De Mandrel band nagelfrees bitjes worden vooral gebruikt om gellak en andere gelproducten te verwijderen. Vaak worden er meerdere soorten schuurrolletjes bijgeleverd die je erop kunt zetten voor als je grof of juist fijn wilt vijlen. Je vindt het mandrel band bitje in deze bit setjes (inclusief rolletjes!).

Cylinder/barrel bits

BSC nagelfrees cylinder bit

Afhankelijk van de variant worden cylinder of barrel bits gebruikt om oude lagen acrylnagels, acryl gel of gel polish te verwijderen of om je nagels te behandelen en de glans van de nagelplaat te verwijderen. In geval van het laatste heb je uiteraard wel een hele fijne grit nodig om beschadigingen te voorkomen.

Voor het verwijderen van oude lagen acryl- en gelnagels gebruik je de carbide cylinder bit en voor het behandelen van het oppervlak en de zijgroeven kies je de diamond cylinder bit. Deze zit vaak standaard geleverd bij de aanschaf van een elektrische nagelfrees.

bsc safety bit nagelfrees

Tip: Nieuw met elektrisch vijlen? Gebruik dan de safety bits met ronde kop, zodat je niet per ongeluk een nagelriem beschadigd!

Kegel- of umbrella nagelfrees bitjes

BSC umbrella kegel bit nagelfrees
De kegelvormige umbrella bits lopen spits toe. Je gebruikt deze bitjes om het gebied rond de nagelriemen te behandelen of om het nageloppervlak te behandelen zodat je het kunt polijsten. De punt van deze umbrella top bit kun je gebruiken om een deukje te maken in de kunstnagel zodat je eventuele steentjes beter kunt bevestigen!

Diamond bits

BSC diamond bit nagelriem bit cuticle bits nagelfrees
Diamond bits zijn natuurlijk niet van diamant (was het maar zo’n feest), maar danken hun naam uiteraard aan hun korrelvorm. Diezelfde vorm maakt het mogelijk om velletjes en dode huidcellen te verwijderen op moeilijke plekjes zoals de zijwanden van de nagelplaat of om je nagelriemen mee te liften. Je vindt de diamond nagelfrees bitjes hier.
01 maart 2021 — Team BSC

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.