Gel

Gel polish verwijderen: zo doe je dat


Met gellak heb je mooie, stevige nagels waar je wekenlang van kunt genieten. Maar soms breek je per ongeluk een stukje af, raak je uitgekeken op de kleur of heb je na een tijdje te veel uitgroei.

Dan wil je natuurlijk zelf de gel polish verwijderen. En daar helpen we je graag bij op weg!


Gel Polish verwijderen

Gel nagellak, gellak of gel polish verwijderen is helaas niet zo simpel als het verwijderen van normale nagellak. Het is even een werkje. Niet moeilijk, hoor. Maar je moet er wel even voor gaan zitten.

Eerst moet je de nagellak namelijk vijlen, bij voorkeur met een 180 grit nagelvijl. Wees voorzichtig en probeer alleen de gel laag van je nagel af te vijlen. Je wilt je natuurlijke nagels niet beschadigen.

Vervolgens week je wat wattenschijfjes of -bolletjes in nagellak remover met aceton of zonder en houd je die op je nagels.

Klein tipje: het gaat sneller met aceton en als je je vinger (inclusief watje) even inpakt in wat aluminiumfolie. Zo kun je meerdere vingers tegelijk doen. Na tien minuten tot een kwartiertje haal je de folie er weer af en heb je de gel polish los geweekt. Deze kun je nu eenvoudig met een gellak scraper afhalen. Zo niet, week je nagels dan nog iets langer in de aceton of pak een bokkepootje om voorzichtig het laatste restje los te wrikken.

Na-verzorging

Gel polish verwijderen met aceton is natuurlijk niet heel erg goed voor je nagels. Om toch gezonde nagels (en vingers!) te houden, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Smeer je handen dus rustig in met wat olie, handcrème of gel en laat ze een paar minuten tot rust komen. Zo drogen je nagels niet uit en blijven ze langer gehydrateerd. Ben je zo weer klaar om een nieuwe gellak aan te brengen!

18 oktober 2022 — Team BSC
Tags: How to

Laat een reactie achter