nagels lakken met je verkeerde hand 3 tips

Nagels lakken met je verkeerde hand: zo doe je dat!

Even een middagje ontspannen met een lekkere DIY manicure. Je hebt zelf een handbadje gemaakt en je bent klaar om je nagels te lakken. De eerste hand gaat soepel. Mooi. Die is weer ready to shine. En dan komt het: je moet je nagels lakken met je verkeerde hand. Dat wordt een zooitje. Ongetwijfeld. Maar hoe zorg je er nu voor dat ook je dominante hand van een strak resultaat voorziet? We zetten 3 handige tips voor nagels lakken met je verkeerde hand op een rijtje:

1. Beweeg je hand

Je dominante hand is waarschijnlijk veel verder ontwikkeld. De bewegingen zijn veel nauwkeuriger en verfijnder. Waarom zou je dan moeilijk gaan doen met een penseeltje in je verkeerde hand? Probeer eens je niet-dominante hand stil te houden en je nagel te bewegen in plaats van het penseel. Zo laat je gewoon je goede hand al het precieze werk doen!

2. Gebruik niet te veel nagellak

Less is more. Zeker als je je nagels gaat lakken met je verkeerde hand. Gebruik daarom niet te veel nagellak. De kans op een rommeltje wordt zo een stuk kleiner en het is ook nog makkelijker te smeren dan een dikke klodder. Je kunt er altijd een klein beetje bij pakken als je te weinig hebt. En dat is dan weer makkelijker dan de schade te repareren met een wattenstaafje en nagellakremover!

3. Begin in het midden

Het is misschien verleidelijk om aan de zijkant te beginnen en van links naar rechts te werken (of van rechts naar links), maar het is slimmer als je in het midden van je nagel begint. Op die manier kun je de lak geleidelijk verdelen over de hele nagel en makkelijker dunner aanbrengen op de uiteinden. Dat zorgt voor een soepele overgang met je uitgroei!

Nog meer tips voor nagels lakken met je verkeerde hand

Bij al het bovenstaande geldt natuurlijk ook gewoon dat je je tijd moet nemen. Zorg ervoor dat je je penseeltje comfortabel in je hand hebt liggen. Stevig, maar wel op zo’n manier dat je het een tijdje vol kunt houden. Dan komt het vast helemaal goed. En onthoud: oefening baart kunst. Een mooie reden om volgende week weer eens een DIY manicure in te plannen!
28 september 2020 — Team BSC
Tags: How to Tips

Laat een reactie achter