Het kiezen van het juiste type gel voor je behandeling is cruciaal voor het bereiken van de gewenste resultaten. In deze blog zullen we een diepgaande blik werpen op verschillende gelvarianten die essentieel zijn voor het creëren van de perfecte nagels.

1. Rubber base: Flexibele basis en veel mogelijkheden

Rubber Base is een veelzijdige gel die fungeert als een flexibele basis voor nagels. Deze speciale gel biedt uitstekende hechting aan de natuurlijke nagel, waardoor het een ideale keuze is voor nagelstylisten die streven naar langdurige resultaten.

Wat Rubber Base onderscheidt, is zijn elasticiteit, waardoor het zich aanpast aan de natuurlijke bewegingen van de nagel zonder te breken. Dit maakt het bijzonder geschikt voor klanten met flexibele nagels.

Rubber Base fungeert niet alleen als een beschermende en hechtingslaag tussen de natuurlijke nagel en de daaropvolgende gelapplicaties, maar het kan ook worden gebruikt om de nagelstructuur vorm te geven. Het is echter niet aan te raden om verlengingen te creëren met een Rubber Base gel. Desondanks kun je de Rubber Base uitstekend gebruiken voor een natural nail treatment en het opbouwen van een apex.

Of je nu een natuurlijke look wilt, de perfecte basis voor je gel polish zoekt, of een prachtige achtergrond voor nail art wilt creëren, biedt Rubber Base de flexibiliteit en veelzijdigheid die je nodig hebt.

2. Brush-on Builder (biab): ook te gebruiken icm andere gels

Brush-on Builder, ook bekend als builder in a bottle, biedt nagelstylisten een veelzijdige optie als het gaat om natuurlijke nagel behandelingen. Deze gel is perfect geschikt voor nagelverstevigingen en is een prachtige basis voor diverse nailart designs.

Brush-on builder is een flexibele gel die geschikt is voor kortere nagels met een maximale lengte van 4mm vrije rand. De gel is ideaal voor de natural treatment behandeling. 

Hoewel de Brush-on Builder perfect is voor kortere nagels, kan het minder geschikt zijn voor langere nagels die meer ondersteuning nodig hebben. Voor langere nagels is het aan te raden om de Brush-on Builder in combinatie met een andere gel, zoals Acryl Gel, te gebruiken. Hierdoor kun je een kleine verlenging bouwen en de benodigde ondersteuning bieden voor langere nagels.

Een handige tip is om Brush-on Builder te combineren met Acryl Gel. Hiermee kun je een kleine verlenging creëren en tegelijkertijd de opbouw perfectioneren met de Brush-on Builder. Deze combinatie biedt flexibiliteit en ondersteuning voor diverse nagelontwerpen.

3. Builder Gel: De harde gel die geschikt is voor verlengingen

Builder Gel staat bekend om zijn vermogen om sterke en duurzame nagelverlengingen te creëren. Dit type gel, ook wel bekend als traditionele builder gel of hardgel, komt in een pot.

De Builder gel is beschikbaar in verschillende viscositeiten, variërend van medium tot hoge consistentie. De Sculpture Gel is een builder gel die niet vanzelf egaliseert en de hardste gel is in het assortiment van Bodyspeak Cosmetics. De Sculpture Gel is bijvoorbeeld ideaal voor het creëren van nagelbedden voor de reverse french techniek, evenals voor nagelcorrecties en reparaties.

De leveling builder gels zijn gels die vanzelf egaal worden en hebben een medium viscositeit. Naast dat dit type gel perfect is voor het maken van nagelverlengingen met sjablonen of tips, kun je ook uitstekend een natural treatment uitvoeren met de leveling builder gel. Doordat deze gel harder is in vergelijking met de Brush-on Builder, behoudt deze gel langer en mooier zijn vorm.

4. Acryl Gel: Dé gel waarmee je alles kunt 

Acryl Gel, een hybride product dat de voordelen van acryl en gel combineert, biedt een veelzijdige oplossing. Met Acryl Gel kun je praktisch elke nagelstijl vormgeven, van een natural nail treatment tot een extreme nageldesign zoals een gothic almond nagel. De consistentie van dit type gel is dik, en je kunt het gemakkelijk modelleren met een gelpenseel en een beetje alcohol.

Acryl Gel is geschikt voor alle nageltypen, en je kunt er ook nagelcorrecties en reparaties mee uitvoeren. Deze gel is ook zeer geschikt om verschillende ontwerpen zoals een 3D-nagel, reverse french of babyboom mee te creëren. Kortom, een veelzijdig type gel dat zeer prettig in gebruik is.

Ontdek de veelzijdigheid van gelvarianten en creëer prachtige nagelontwerpen. Heb je vragen of wil je meer weten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

December 27, 2023 — Ginny Henderson
Tags: Gels Kennis Tips

Comments

Anonymous said:

Wat een handig overzicht dankjewel! Je ziet door de bomen het bos niet meer af en toe met al die verschillende producten. hihi

Leave a comment