aLLES WAT JE MOET WETEN OVER DE RUSSIAN MANICURE

De Russian Manicure, ook wel bekend als de Combi- of E-manicure, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire techniek binnen de nagelverzorgingsindustrie. Deze revolutionaire methode legt de focus op nauwkeurigheid, precisie en veiligheid, en biedt een geheel nieuwe benadering van nagelbehandelingen. In dit blogartikel gaan we dieper in op de Russian Manicure, wat het precies inhoudt en de voor- en nadelen ervan.

Wat is een Russian Manicure?

De Russian Manicure is een nagelbehandelingstechniek die oorspronkelijk uit Rusland komt en zich kenmerkt door haar grondige aandacht voor de nagelriemen en de natuurlijke nagelplaat. In tegenstelling tot traditionele manicures, waarbij slechts losse velletjes worden weggeknipt of alleen de nagelriemen worden teruggeduwd, richt de Russian Manicure zich op het voorzichtig verwijderen van de dode huidcellen rondom de nagelriemen met behulp van speciale instrumenten, zoals een manicure schaartje en een e-file met diverse bitjes (freesbit).

Voordelen van de Russian Manicure

Mooiere uitstraling

De Russian Manicure legt de nadruk op het behoud van de integriteit van de nagelriemen en de natuurlijke nagelplaat. Door de dode huidcellen voorzichtig te verwijderen, oogt de nagelriem gezonder en schoner, mits deze behandeling zorgvuldig en correct wordt uitgevoerd.


Langdurige resultaten

Doordat de nagelriemen zorgvuldig worden behandeld, wordt de nagelplaat optimaal blootgesteld, waardoor gellak en nagelbehandelingsproducten beter hechten. Dit zorgt voor langdurige resultaten en een mooiere uitstraling van de nagels.

Veiligheid en hygiëne

De Russian Manicure is een techniek die precisie, kennis en vaardigheid vereist. Bij deze behandeling worden speciale instrumenten gebruikt, zoals een e-file en een manicureschaartje. Het is echter belangrijk op te merken dat het minimaliseren van risico's op snijwonden en infecties afhangt van de vaardigheid en training van de nagelstyliste.

Een ervaren en goed opgeleide nagelstyliste zal de instrumenten zorgvuldig onderhouden, inclusief regelmatige desinfectie en sterilisatie, om de hoogste mate van hygiëne te waarborgen. Het is van vitaal belang om een gekwalificeerde professional te kiezen die bekend is met de Russian Manicure-techniek om optimale veiligheid en hygiëne te garanderen tijdens de behandeling.

Verfijnde afwerking

Een opmerkelijk kenmerk van de Russian Manicure is de verbeterde blootstelling van de nagelplaat. Door het zorgvuldig verwijderen van dode huid en het voorzichtig behandelen van de nagelriemen, wordt de nagelplaat beter zichtbaar. Dit biedt nagelstylisten de mogelijkheid om nagelproducten, zoals biab en/of gel polish, strakker aan te brengen met behulp van de juiste technieken.

 

Het resultaat is een natuurlijkere look voor de nagels. Met de Russian Manicure kunnen nagels een gezonde en verzorgde uitstraling krijgen, zonder onnodige dikte of overtollige producten. De nagels behouden hun natuurlijke vorm en schoonheid, terwijl ze tegelijkertijd worden verfraaid met de gewenste kleuren en afwerkingen.

Met de juiste techniek en vaardigheid kunnen nagelstylisten de Russian Manicure gebruiken om een subtiele en verfijnde uitstraling te creëren die de natuurlijke schoonheid van je nagels benadrukt. Of je nu op zoek bent naar een subtiel en elegant resultaat of een levendig en expressief design, de Russian Manicure biedt de mogelijkheid om nagels een natuurlijke en prachtige look te geven.

  De procedure van een Russian Manicure

  De Russian Manicure wordt uitgevoerd door een ervaren nagelstylist die bekend is met deze techniek. De procedure omvat over het algemeen de volgende stappen:

  • Reiniging en desinfectie: De nagelstylist reinigt je handen en nagels grondig en zorgt voor een hygiënische omgeving.

  • Nagelriemverzachter: Een speciale nagelriemverzachter wordt aangebracht om de nagelriemen zacht te maken en gemakkelijker te kunnen verwijderen.

  • Verwijderen van dode huid: Met behulp van een e-file en een speciaal manicure schaartje wordt voorzichtig de dode huid rondom de nagelriemen verwijderd. De nagelstylist gaat nauwkeurig te werk om de nagelriemen niet te beschadigen.

  • Nagelplaatvoorbereiding: De nagelplaat wordt voorzichtig voorbereid voor eventuele kunstnagelproducten zoals biab, rubber base, builder gel, gel polish of acryl gel. Dit zorgt voor een betere hechting van het kunstproduct.

  • Nagelriemverzorging: Na het plaatsen van de kunstnagelproducten worden de nagelriemen gepolijst, gehydrateerd en verzorgd met behulp van speciale oliën en/of crèmes. Dit zorgt ervoor dat de nagelriemen gezond en soepel blijven.

  Belangrijke aandachtspunten

  Hoewel de Russian Manicure veel voordelen biedt, is het belangrijk om enkele aandachtspunten in gedachten te houden:

  1. Laat het over aan een professional: De Russian Manicure vereist specifieke kennis en vaardigheden. Het is essentieel om het over te laten aan een ervaren nagelstylist die bekend is met de techniek. Het prutsen aan de nagelriemen kan ernstige gevolgen hebben, zoals het beschadigen van de nagelmatrix, het gebied waar de nagelgroei plaatsvindt. Het kan ook ontstekingen en infecties veroorzaken, wat resulteert in pijnlijke en ongewenste complicaties. Daarom is het van het grootste belang om de behandeling van de nagelriemen over te laten aan een professionele nagelstylist die de juiste technieken en hygiënenormen hanteert. Door een gekwalificeerde specialist te kiezen, kun je genieten van de voordelen van de Russian Manicure zonder risico op schade of nadelige effecten op de gezondheid van je nagels.

  2. Nazorg is belangrijk: Na de behandeling is het belangrijk om de nagelriemen en nagels goed te hydrateren met nagelriemolie en handcrème. Dit helpt om de gezondheid van de nagels te behouden en uitdroging te voorkomen. Het is echter ook belangrijk om gedurende de eerste 48 uur na de behandeling voorzichtig te zijn met je nagels. Vermijd activiteiten zoals tuinieren of andere intensieve belasting die je nagels kunnen beschadigen of beïnvloeden. 

  3. Onderhoud van de behandeling: Om de resultaten van de Russian Manicure te behouden, is regelmatige nagelverzorging en onderhoud vereist. Regelmatige bezoeken aan de nagelstylist en het volgen van de aanbevolen thuisverzorgingsroutine zijn belangrijk.

  De Russian Manicure is een innovatieve nagelbehandelingstechniek die de nadruk legt op nagelriemverzorging, nagelplaatvoorbereiding en langdurige resultaten. Met zijn focus op precisie en veiligheid biedt de Russian Manicure vele voordelen voor de gezondheid en schoonheid van de nagels. Het is echter belangrijk om de behandeling over te laten aan een ervaren nagelstylist en de juiste nazorg en onderhoud te volgen.

  Niet elke nagel is geschikt voor de Russian Manicure

  De Russian Manicure is een geavanceerde nagelbehandelingstechniek die geweldige resultaten kan opleveren. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat niet elke nagel geschikt is voor deze specifieke behandeling. Er zijn factoren om rekening mee te houden of deze behandeling wel geschikt is voor iemand.

  Zoals dunne en zwakke nagels, beschadigde nagels, ontstoken nagelriemen, gebruik van medicatie, aandoeningen als hemofilie en allergieën of gevoeligheden. Deze situaties kunnen de geschiktheid van de Russian Manicure beïnvloeden en het is raadzaam om eerst de gezondheid van je nagels te herstellen of alternatieve behandelingen te overwegen.

  Het is essentieel om altijd te overleggen met de nagelstyliste en open te communiceren over eventuele zorgen of problemen met betrekking tot je nagels, om de juiste zorg en behandeling te ontvangen. De gezondheid en veiligheid van je nagels moeten altijd de hoogste prioriteit hebben.

  Wil je de kunst van de Russian Manicure onder de knie krijgen? Meld je nu aan voor onze exclusieve cursus en leer de specifieke technieken en vaardigheden die nodig zijn voor deze verfijnde nagelbehandeling. Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden en je helpen om deze techniek veilig en verantwoord uit te voeren. 

   

  June 01, 2023 — Team BSC

  Leave a comment