"Moet u uw nagelriemen knippen of niet? De feiten over deze veelbesproken kwestie"

Het knippen van nagelriemen is een veelbesproken onderwerp in de nagelverzorging. Sommigen beweren dat het belangrijk is voor de gezondheid en schoonheid van uw nagels, terwijl anderen beweren dat het niet nodig is en zelfs schadelijk kan zijn. In deze blog lees je meer over de do's en dont's 

Waarom is het knippen van nagelriemen een don't?

Sommige experts beweren dat het knippen/snijden van nagelriemen niet nodig is en zelfs schadelijk kan zijn. Knippen kan namelijk leiden tot het beschadigen van de nagelriem, wat een opening vormt voor bacteriën en infecties. Het verkeerd knippen van de nagelriemen kan er zelfs toe leiden dat de nagelmatrix beschadigd raakt, wat de groei van de nagel belemmert

Daarnaast zijn nagelriemschaartjes of nippers erg scherp waardoor je makkelijk de levende huid rondom snel kapot knipt. Ook dit kan infecties en irritaties veroorzaken. 

Heb je geen opleiding, cursus of training gedaan dan raden wij het af om de nagelriemen zelf te knippen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een infectie oploopt en niet meer van een prachtige manicure kunt genieten.

Waarom kiezen we ervoor om nagelriemen wel te knippen?

Wanneer nagelriemen te lang worden, kunnen ze groeien en in de nagelplaat duwen, wat pijn kan veroorzaken en de groei van de nagel kan belemmeren. Maar dit gebeurd slechts bij een kleine menigte.

Vaak kiezen we er in de nagelbranche voor om de nagelriemen te knippen omdat het er esthetisch 'mooier' uitziet. Knippen van de nagelriemen geeft de nagelstyliste de mogelijk om dichter bij de cuticle te lakken. Dit maakt het nagelbed optisch langer en veel vinden dit simpelweg prachtig. 

Heb je geen training/cursus gehad in het knippen van de nagelriemen maar wil je jouw nagelriemen wel mooi verzorgen? Hieronder geven we je een korte routine om jouw nagelriemen er mooi en gezond uit te laten zien: 

  1. Maak een handbadje en dompel je handen hierin voor ongeveer 15 minuten.
  2. Droog je handen zachtjes af met een handdoek.
  3. Duw zachtjes de geweekte nagelriemen terug met een orange woodstick of cuticle pusher. De nagelriemen zijn nu lekker soepel waardoor je ze gemakkelijk terug kunt duwen en losse velletjes op de nagelplaat kunt verwijderen.
  4. Was de handen nogmaals met koud water en unicura handzeep. Door het koude water sluit je de poriën.  
  5. Hydrateer je nagelriemen met een nagelriemolie of -handcrème.

Wil je jouw nagels nog voorzien van een mooi lakje? Sla de laatste stap dan over en voer deze pas uit aan het einde van jouw manicure. 

Et voila!

February 06, 2023 — Team BSC

Leave a comment