NAIL ART PENSELEN REINIGEN

How to: nail art penselen reinigen

Met penselen breng je eenvoudig mooie nail art aan. Ze maken het makkelijk om verschillende vormen, lijnen en figuurtjes te tekenen, om special effects te creëren of om glittertjes en steentjes te plaatsen en op de juiste plek te krijgen. Maar moet je die nail art penselen reinigen als je klaar bent? Hoe maak je je brushes en penselen schoon, zodat je ze keer op keer kunt blijven gebruiken?

Nail art penselen reinigen? Zo doe je dat

Als het gaat om je penselen, dan is voorkomen beter dan genezen. Je kunt je nail art penselen beter meteen reinigen en zo harde stukjes in de haren voorkomen dan dat je die naderhand weer uit je penseel moet halen. Dat is namelijk een hoop gedoe en het resultaat is nu ook niet altijd om over naar huis te schrijven. Goed, nail art penselen reinigen dus. Zo doe je dat:

Afstrijken Strijk je penseel altijd goed af. Gewoon op een schoon paletje of tegeltje. Zo haal je het meeste van het product dat je gebruikt al uit de haren. Dat scheelt weer.

Schoonmaken met builder gel of base coat Je kunt je nail art penselen reinigen door de haren van het penseel door een clear builder gel of base coat te halen. Je zult zien dat de kleur van je gellak, art gel of nagellak achterblijft in de doorzichtige coating. Neem voorzichtig de haren van het penseel daarna af met een droog cellenstof- of lintvrij doekje, of gewoon een stuk keukenrol.

● Zijn de haren van je penseel hard geworden door gellak? Plaats dan een beetje nail cleaner op een cellenstof doekje en neem de haren daarmee af. Let wel! Doe dit niet te vaak. Hierdoor kunnen de haren van het penseel uitdrogen en daar worden ze niet mooier op. Reinig daarom altijd je penseel direct na gebruik.

Tip: Haal nooit met je nagel of pincet iets uit je penseel. Zo kun je haren beschadigen!

Goed bewaren Je nail art penselen goed bewaren is essentieel om ze in perfecte shape te houden. Bewaar ze bij voorkeur liggend of ondersteboven op een droge, stofvrije plek. In een etuitje bijvoorbeeld. Als je ze staand (rechtop of op de kop) bewaart, dan kunnen de haartjes namelijk krom gaan staan door de zwaartekracht. Dat wil je niet! 

Tip: Laat altijd een klein beetje gel in de haren zitten. Daardoor blijven de haren mooi bij elkaar.

Zo. Dat was het alweer. Je nail art penselen reinigen is dus gelukkig heel makkelijk - en heel belangrijk om je nail art penselen in optimale conditie te houden zodat je ze elke keer weer kunt gebruiken om je nail art aan te brengen. We can’t stress that enough.

May 10, 2021 — Team BSC

Leave a comment